Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

SHELTIE

2009.10.04. 22:55 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: sheltie

Ez a kicsi kutya, Shetland kopár széles barátságtalan, zord világából származik. Akkoriban nem gondolták volna, hogy szegény ember kutyája ilyen népszerűségre fog szert tenni a világon.

Foglalkozására nézve ez a fajta is juhászkutya, de a Shetland szigetekre jellemző kicsi mérettel.
A Sheltie szépsége, könnyű kezelhetősége, kedves aranyos természete, jó temperamentuma miatt egyre többen szeretik.
Sokan tartják tévesen a collie kicsinyitett másának, ami csak a külsejére igaz, karaktere inkább a spiccéhez van közelebb.
Kicsi mérete miatt, lehet lakásban is tartani.

5 szín létezik ebben a fajtában. Elfogadott szinei a következők:
• sable - a világos aranytól a sötét mahagóniig (vörös, fehér gallérral),
• tricolor (fekete, csebarna jegyekkel és fehér gallérral),
• blue merle (ezüstös alapon márványosan fekete pettyes, cserbarna jegyekkel, és fehér gallérral),
• bi-black (fekete-fehér), és
• bi-blue (ezüstös alapon márványosan fekete pettyes, fehér gallérral)

Hűségesek, kedvesek, családszerető kutyák. Idegenekkel viszont bizalmatlanok. Nagyon éberek ezért kiváló jelzőkutyák. Rendkívül intelligensek, könnyen taníthatók. Igen mozgékony kutya, kifejezetten alkalmas a különböző kutyasportok elsajátitásának.

Az agility világában remekül megállja a helyét a mini osztályban. Ugyanolyan ügyes, mint nagy rokona a border collie.

Szőre nem igényes, két hetente esetleg havonta egyszer kell átfésülni. Vedlés idején azonban nagyobb gondozást igényel, akár heti fésülést is. Fürdetni nem kell, szőre öntisztuló (lakásban tartott kutyáknál lucskos időben a séta után, azonban ajánlott a lábakat és a has alsó felét lemosni).

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr431427937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása