Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

SHETLANDI JUHÁSZKUTYA

2009.10.04. 22:48 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: shetlandi juhászkutya

Kicsi, nagyon intelligens, könnyen nevelhető.

A megbízható, nagyon intelligens és nagyon szép shetlandi juhászkutya a Skócia északi partjainál elterülő Shetland Szigetekről származik. A kedvezőtlen klíma, mostoha körülmények és a viszonylag kevés eleség következtében az évek hosszú sora alatt egy kis méretű kutya fejlődött ki.
A shetlandi juhászkutya nagyon engedelmes természetű, könnyen nevelhető, és nagyon tetszeni vágyik. Ragaszkodó, szelíd természete, intelligenciája és gondolkodásmódja kiváló társsá teszi. Idegenekkel tartózkodó, családjával és gazdájával nagyon hűséges, odaadó és érzékeny. Nagyon jól érzékeli területe határait, így nagyszerű jelzőkutya.
A shetlandi juhászkutya szőrzetének jellegzetessége dús sörénye és gallérja. Két rétegű szőrzete, melyben hosszú, egyenes szálak alatt rövid, sűrű szőrzet található, rendszeres ápolást igényel.
A kutya átlagos magassága 35-37 kilogramm, a szukák súlya 7,8 kilogramm, a kanoké 8,8 kilogramm.

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr451427919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása