Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

SKÓT TERRIER

2009.10.04. 22:32 | diadém | Szólj hozzá!

Egy személyhez kötődő, idegenekkel óvatos.  

A Skócia Nemzeti Terrierének tekintett skót terrier erős, bátor és kitartó kutya.
Elsősorban róka, vidra és vadmacska vadászatára használták, nagyon agilis, független és készséges kutya. Méltóságteljes járása, hegyes fülei, erős felépítése élesen eltér megjelenésétől és kis termetétől.
Egy személyhez kötődik igazán, tartózkodó természetű és az idegenekkel óvatos. Nagyon ragaszkodik gazdájához és szelíden viselkedik azokkal, akiket ismer. Igazi egyéniség, sok örömet szerez gazdájának.
A skót terrier szőrzete lehet fekete, halványsárga, vagy tarka. Durva, sűrű drótszőre alkalmanként kutyakozmetikában történő ápolást igényel.
Átlagos magassága 25-28 centiméter, átlagsúlya a szukák esetében 10,5 kilogramm, a kanoknál 10,8 kilogramm.

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr821427874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása