Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

SKYE TERRIER

2009.10.04. 21:52 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: skye terrier

Óvatos, rendíthetetlenül hűséges.

Ez a bátor és körültekintő kis kutya nevét szülőhelyéről, Skye szigetről kapta, ahol kis állatokra vadászott, alacsony testfelépítése lehetővé tette, hogy bemásszon a róka és a borz lyukába, míg hosszú, sűrű szőrzete megvédte az aljnövényzettől és más állatok harapásától. A skye terrier kemény kutya, erős testfelépítéssel és állkapoccsal.
Amellett, hogy igazi munkakutya, a skye terrier Skóciában kedvelt háziállat volt, és még az angol arisztokrácia köreiben is közszeretetnek örvendett. Volt idő, amikor egy magára kicsit is adó hercegnő szégyellte volna, ha parkjában nincs egy skye terrier.
Napjainkban a skye terrier az ínyencek kutyájává vált. Felülmúlhatatlanul hűséges és ragaszkodik azokhoz akiket szeret, idegenekkel szemben viszont tartózkodó és bizalmatlan, kis család vagy egyedülálló számára ideális társ. Intelligens és érdeklődő, élvezi a mozgást és sok szeretetet igényel. Különleges megjelenése és egyénisége sok örömet okoz gazdájának.
Átlagos magassága 25 centiméter, a szukák súlya 12 kilogramm, a kanoké 14,4 kilogramm.

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr861427801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása