Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

WEIMARI VIZSLA

2009.10.04. 21:00 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: weimari vizsla

Sokoldalú, bátor, társállat.

A fajtát Németország Türingia tartományának fővárosában, Weimarban, Karl August nagyherceg udvarában a nemesség számára vadászkutyának tenyésztették ki. Úgy ismert, mint az emberi aggyal rendelkező kutya, hihetetlenül sokoldalú, ötvözi a vadászkutya és a társállat tulajdonságait. Amellett, hogy madárra vadászott, valamint a vadat a vízből ő vitte a vadászokhoz, éveken keresztül farkas, vadmacska, őz, puma és medve vadászatára is használták. Európában - jó hasznát véve remek szaglásának és nyomkövető adottságainak - rendőrkutyaként is dolgozott.  A weimari vizsla bátor, félelmet nem ismerő kutya, behatolókkal szemben agresszív lehet, de gazdájával és családjával barátságos és szelíd.
Energikus fajta, szigorú nevelést és rengeteg mozgást igényel. "Szürke szellemnek" is nevezik, mivel szőrzete fényes ezüstszürke színű. Etetése és ápolása könnyű, kitűnő választás olyanok számára, akik aktív, sportos életet élnek.
Átlagos magassága 56-69 centiméter, a szukák súlya 28 kilogramm, a kanoké 34 kilogramm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr311427672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása