Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

RÖVID SZŐRŰ CSIVAVA Chihuahua

2009.10.05. 00:01 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: csivava chihuahua

Éber, könnyen tartható, nagyon kicsi kutya A Chihuahua.

A csivava történetét illetően legendák keringenek. Az egzotikus történetek szólnak olyan családokról, melyek 1000 kutyát tartottak (mindegyiknek saját szolgája volt!), az örök élet zálogaként elhamvasztották őket gazdáikkal együtt, felajánlva őket az azték isteneknek megszentelt étel gyanánt. Amit biztosan tudni, hogy a fajta Chihuahua mexikói állam után kapta nevét, ahol felfedezték a XIX. században.
A világ legkisebb kutyája egyike a legnépszerűbb fajtáknak, könnyen szállítható, tartása nem kerül sokba, könnyen ápolható, kevés helyet és mozgást igényel, nagyon tiszta és nincs kellemetlen illata. Védelmező ösztönű, nagyon éber és így hasznos jelzőkutya.
A csivava kecses, éber kicsi kutya, szemtelen arckifejezéssel. Mivel nagyon kicsi, nem ajánlott a kölyköt 10-12 hetes kora előtt megvásárolni. Magától értetődően nem ajánlott olyannak, aki robosztus játszótársat szeretne. Idegrendszere érzékeny, nyugodt gazdinak való. Gyereknek soha ne vegyetek élő állatot ajándékba, és soha ne adjátok tovább a már meglévőt! Nem tárgyak! Tessék becsülettel felnevelni minden állatot élete végéig, sok szeretetet adva nekik!
A rövid szőrű csivava szőrzete, ahogy neve is sugallja, rövid, fényes, lágy tapintású, és gyakorlatilag bármilyen színű lehet.
Súlya nem éri el a 2,7 kilogrammot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszú szőrű csivava: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr101428062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása