Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

2009.10.04. 23:02 | diadém | 1 komment

Címkék: óriás schnauzer

Általános megjelenés: Az óriás schnauzer nagyított, erõsített változata a schnauzernek. Drótszõrû, nagytermetû, inkább zömök, mint karcsú kutya. Testfelépítése kvadratikus, mely azt jelenti, hogy testhosszúsága közel azonos marmagasságával. Nem félénk, rámenõssége, mely higgadtsággal és nyugodtsággal párosul, jófajta karakterré teszi. Megbízható, gazdájához feltétlen hû. Rettenthetetlen bátorság, jóindulatú természet és gyermekszeretet jellemzi. Összességében egy dacos, harcra kész, tiszteletreméltó kinézetû kutya. Nagyon fejlett érzékszerveinek, reakcióerejének, kiképezhetõségének, erejének, állhatatosságának, gyorsaságának, az idõjárás viszontagságaival és a betegségekkel szembeni ellenállóképességének köszönhetõen kiválóan alkalmas arra, hogy kemény és szívós szolgálati munkakutyává váljon.

Méret: A marmagasság 60-70 cm.

Az óriás schnauzer jelleme

A fajta iránt érdeklõdõknek fontos tudniuk, hogy az óriás schnauzer, függetlenül attól, hogy kan vagy szuka, kimagasló jellemvonásokkal rendelkezik: szeretetteljes és alkalmazkodó, bivalyerõs, kitartó és éber, mértéktartóan bizalmatlan az idegenekkel szemben; sohasem harapós, kiszámítható viselkedésû, ha barátunkká fogadtuk és ha a családon, a falkán belül kialakult a helyes sorrend. Más kutyafajták tenyésztõi természetesen ugyanezt állítják saját kedvencükrõl, ennek ellenére igazolva láthatjuk véleményünket minden olyan esetben, amikor valaki egy korábban tartott kutyafajta után óriás schnauzer tartóvá válik. Nem jellemzõ rá a csaholás és jól tartható akár lakásban, akár kennelben. Mindkét esetben azonban szem elõtt kell tartani mérhetetlen mozgásigényét és ennek megfelelõen foglalkozni vele. Rendkívüli szeretetéhsége következetes családi kapcsolatot igényel: Végérvényesen nem lehet azt a feltevést igazolni, hogy az óriás schnauzer egygazdás kutya lenne, de az kétségtelen, hogy kiképzés alatt idegenkedik a vezetõcserétõl. Számos teljesítménysportoló azt állítja, hogy az óriás schnauzert nehéz kiképezni, ennél fogva csak részben alkalmas sportkutyának. Eme állítás valószínûleg a schnauzer nyakasságára vonatkozik, azonban a sok kiváló sport és munkateljesítmény bizonyítja, hogy aki megtanulja a “schnauzer-nyelvet”, az kimagasló eredményeket érhet el ezen a téren is. Az igazi óriás schnauzer nyugodt és öntudatos, az idegeneket nem éktelen ugatással fogadja, nem lép fel azonnal támadólag, hanem azzal a kiállással, hogy “Itt vagyok én. És te ki vagy?”. Ezért tanácsos minden idegenként közlekedõnek, aki óriás schnauzer birtokára lép, ezt a nagyvonalú házigazdagesztust respektálni. A családi körön belül gyöngéd, bár vérmérséklete heves: ideális kutya a vállalkozó kedvû embereknek, mindenek elõtt a család fiatal tagjainak. Olyan kutya, amelyik még a legkeményebb játék során sem sértõdik meg gyorsan, és amelyik mindenütt ott akar lenni, éberségét, õrzõ-védõ szerepét egy percre sem feledi: az óriás schnauzer született õrzõ-védõ kutya, ezt sohasem kell tanulniuk. Ha valamit a fejükbe vesznek, iszonyúan önfejûek tudnak lenni. Aki azt szeretné, hogy schnauzere problémamentes legyen, kész kell legyen a nevelés elején minden parancsot háromszor elmondani: az elsõre a kutya felemeli a fejét, a másodiknál engedelmeskedik, hacsak nem jön valami más, érdekes dolog közbe. Ekkor kell a harmadik parancsszónak elhangoznia, s rögtön utána dicsérni kell az állatot. Durvasággal és katonai szigorral az óriás schnauzernél nem lehet semmit sem elérni! Persze szép szóval sem lehet kérlelni sok eredménnyel. Következetesnek, keménynek kell lenni, de nem durvának. Megfelelõ mennyiségû humorral jó, ha rendelkezik a gazda, hiszen csak így tudja értékelni kutyája “humorát”, mely önállóan megtanult mutatványok bemutatásában nyilvánul meg: kinyitja az ajtót, kirámolja a szemetet és imád lopni - mindent, ami ehetõ, vagy legalábbis megrágható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsi, közepes, óriás, erős, barátságos, megbízható 

A schnauzer Németországból származik, nevét a német "schnauze" (pofa) és "schnauzbart" (bajusz) szavakból kapta. Ahogy a neve is sugallja, a Schnauzer jellegzetessége dús pofaszőrzete.
Messze legnépszerűbb alfaja a törpe schnauzer. Farmokon használható kutyaként tenyésztették ki, elsősorban patkányvadászatra használták. Természetében egyesül az élénkség, a megbízhatóság, az erő, a kitartás és az életerő. Barátságos a felnőttekkel és a gyerekekkel egyaránt, ugyanakkor kiváló őrző és jelzőkutya, és remek társ.
A törpe schnauzer megjelenése igen rendezetlen, de megfelelően nyírva és ápolva gyönyörűen fest. Csak néhány fajta van, amely annyira meghálálja a megfelelő ápolást, mint a schnauzer. Kis mérete és szokásai miatt ideális otthoni kutya.
Átlagos magassága 33-36 centiméter, a szukák súlya 16,5 kilogramm, a kanoké 18,7 kilogramm.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr981427955

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c bootcamp london 2019.04.19. 13:15:24

Be-Be! /bÍbÍ/ – avagy: (LÉT)IGÉzzük meg a JELENt angolosan! - Brain Storming nyelvtanulási segédletei

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedvencwebshop 2010.10.23. 14:08:39

Kedves schnauzer tartók, kedvelők!

Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához!

www.facebook.com/Schnauzer
süti beállítások módosítása