Diadém állatos blogja

Bemutatom a kutyafajtákat, macskafajtákat, egyéb állatokat. Mielőtt kedvencet választasz, ismerkedj a különböző fajták tulajdonságaival, hogy felelősségteljesen tudj választani egy életre. Óvd, szeresd, védd, és tiszteld az állatokat. Ezt teszem én is.

Friss topikok

  • login612: Yorkshire terrier-ek az ÁllatMánián: allatmania.hu/kutya-yorkshire-terrier-lista.html?fajta=537 A... (2011.04.24. 07:52) YORKSHIRE TERRIER
  • kedvencwebshop: Kedves schnauzer tartók, kedvelők! Csatlakozzatok a facebook-on a Schnauzer Kedvelők Klubjához! ... (2010.10.23. 14:08) ÓRIÁS SCHNAUZER, SCHNAUZER

Linkblog

Archívum

SHIH-TZU

2009.10.04. 22:44 | diadém | Szólj hozzá!

Címkék: shih tzu

Apró, odaadó, jelzőkutya.

A shih-tzu a tibeti Lhasa Apso és a pekingi palotakutya leszármazottja, a kínai császároknak gyakran adták ajándékba, és a császári palotákban luxuskörülmények között élt, tenyésztését az udvari eunuchok ellenőrizték. A shih-tzu-t szent állatnak tartották és a Ming dinasztia idejében a császári család nagy kedvence volt.
Bár a kínaiak próbálták megakadályozni, hogy a fajta elhagyja az országot, a shit-zu beszivárgott nyugatra és azóta itt is hódít.
A fajta bátorságáról, élénkségéről, kedvességéről és néha arrogáns viselkedéséről ismert, nagyon szórakoztató társ. Vidám, aktív és éber, élvezi, ha közönség előtt tarthat bemutatót. Nagyon szórakoztató, ahogy egy-egy dorgálásnál visszahőköl, ilyenkor ellenállhatatlan.
A shit-zu idegenekkel szemben óvatos, ezért nagyon jó jelzőkutya, de ugyanakkor érzékeny és ragaszkodó kedvenc.
Átlagos magassága 23-27 centiméter, a szukák 6,4 kilogramm, a kanok 7,1 kilogramm súlyúak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr951427906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása